Share on facebook
Share on twitter
taboriste070510

Dovršeno dječje igralište u Taborištu, u tijeku i uređenje vatrogasnog spremišta

TABORIŠTE – U petrinjskom naselju Taborište realiziran je projekt izgradnje dječjeg igrališta koje je predano na upravljanje gradskom komunalnom poduzeću Komunalac Petrinja. Alen Tišinić, zamjenik predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Taborište zahvalio se na realizaciji ovog projekta.

„Što se tiče igrališta, možemo reći hvala gradonačelniku i njegovom stručnom timu na suradnji i realizaciji ovog igrališta koje nam puno znači za revitalizaciju ovog prostora, da se naša djeca imaju gdje igrati, boraviti. Hvala mu na tome i želimo dalje surađivati s Gradom i ostvariti još neke realizacije, da ovo asfaltiramo do kraja i da se to igralište dovede u završnu fazu. Ovo što smo sada dobili je puno i to nam puno znači za dalje“, istaknuo je Tišinić.

Ante Marić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, razvoj i imovinu je istaknuo kako je ovaj projekt igrališta u Taborištu, Grad Petrinja kandidirao na mjeru Ruralnog razvoja iz programskog razdoblja 2014.-2020. „Konkretnije na mjeru 19.2.koju je raspisao LAG Zrinska Gora-Turopolje, čiji je Grad Petrinja član. Čim se natječaj pojavio, gradonačelnik je odlučio da kandidiramo Taborište za tu mjeru. Kandidirali smo ga i program smo uspješno proveli, igralište je završeno. Vrijednost projekta je 430 tisuća kuna. On je financiran 90 posto iz fonda Europske unije i 10 posto iz nacionalnih sredstava. Vidimo još jedan uspješno proveden projekt i nadamo se da će djeca u Taborištu, i na zadovoljstvo svih stanovnika, prostor za igranje što do sada nisu imali. Igralište je napravljeno u skladu sa svim standardima i vjerujem da ćemo takvih igrališta puno napraviti i na ostalim područjima“, rekao je Marić.

Između ostaloga, u tijeku je i obnova vatrogasnog spremišta u Taborištu koje je oštećeno nakon razornih potresa koji su pogodili naše područje. Predsjednik DVD-a Taborište i Vatrogasne zajednice Grada Petrinje Ivan Palaić je kazao kako se puno uložilo u vatrogastvo na području Taborišta. „Mi sada radimo drugu etapu dovršetka, odnosno unutarnje uređenje vatrogasnog spremišta DVD-a Taborište. Po dogovoru, tu će biti troškovi oko 100 tisuća kuna. DVD Taborište ima 126 članova, od toga imamo 40 djece. S djecom dosta radimo, idemo na županijska i CUP natjecanja i ovo igralište koje danas imamo, nama će poslužiti kao poligon za uvježbavanje djece“, kazao je Palaić.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je istaknuo kako je Taborište kao Mjesni odbor, jako dobro organizirano. „Mjesto Taborište pokazuje one ljudske vrline i organiziranosti i jednu prirodnu mukotrpnost i odgovornost prema prostoru u kojem žive. Oni su tu vrlo dobro organizirani i daju poruku svim ostalim vijećima mjesnih odbora i DVD-ima. Ovdje DVD i Vijeće Mjesnog odbora nose dio aktivnosti i komuniciraju s gradskom upravom da nas guraju i kažu projekti, projekti, projekti i mi s tim projektima moramo doći zajednički do cilja. Cilj je uvijek projekt kojeg možemo aplicirati, kojeg možemo kroz sve natječaje i europska sredstva kandirati i dovući u pojedino mjesto“, istaknuo je Dumbović te je na kraju poručio kako je Vijeće Mjesnog odbora Taborište dobar primjer kako Vijeća trebaju funkcionirati.

 • taboriste070514
 • taboriste070513
 • taboriste070512
 • taboriste070511
 • taboriste070510
 • taboriste07059
 • taboriste07058
 • taboriste07057
 • taboriste07056
 • taboriste07055
 • taboriste07054
 • taboriste07053
 • taboriste07052
 • taboriste07051
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

„Zajedno za druge!“

SPLIT/GORA – Udruga „MI“ – Split organizira humanitarnu akciju od 15. rujna do 12. prosinca

X