Izbornik
IMG_6879CK

Nova odluka Stožera, a tiče se svih zdravstvenih radnika s područja naše županije

Na temelju Odluke Ministarstva zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovanu virusom SARS-CoV-2, Odluke o mjerama mobilizacije, organizacije i rasporeda rada i radnog vremena, promjene mjesta i uvjeta rada zdravstvenih ustanova i njihovih radnika i privatnih zdravstvenih radnika u Mreži javne zdravstvene službe, te korištenja medicinsko-tehničke opreme i ostalih sredstava, Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije dobio je Odluku o obvezi sudjelovanja zdravstvenih radnika u Mreži javne zdravstvene službe u sprečavanju i suzbijanju epidemije bolesti koronavirusa.

Svi zdravstveni radnici koji obavljaju privatnu praksu na temelju koncesije, kao i oni koji obavljaju privatnu praksu u ordinacijama u okviru Mreže javne zdravstvene službe, dužni su se staviti na raspolaganje, suradnju i sudjelovanje u suzbijanju epidemije bolesti COVID-19, a prema organizaciji i rasporedu koji će utvrditi ravnatelji Domova zdravlja Sisačko-moslavačke županije, na području čijeg doma obavljaju privatnu praksu.

Ovom Odlukom, zadužuju se Domovi zdravlja da organiziraju rad i raspored rada kako u Domovima zdravlja, tako i u izdvojenim ordinacijama za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom na lokacijama Domova zdravlja. Također, zadužuju se ravnatelji Domova zdravlja na području naše županije da o ovoj Odluci obavijeste sve koncesionare/ordinacije, te da ih uključe u organizaciju i raspored rada.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X